Carestream Health zintegrował bezprzewodową kasetę z detektorem DRX-1, w montowanym do podłogi systemie Q-Rad Quantum Medical Imaging, tworząc nowy system Quantum Q-Rad Digital DRX Series

Broszury produktowe

Warszawa, 7 luty 2011 r. – System radiologiczny montowany do podłogi Q-Rad firmy Quantum Medical Imaging dostępny jest obecnie wraz z bezprzewodowym detektorem CARESTREAM DRX-1. Ta rozszerzona konfiguracja przeznaczona jest dla ośrodków zdrowia, których gabinety radiologiczne obsługują dużą ilości pacjentów - centra obrazowania, oddziały ortopedyczne, operacyjne i intensywnej terapii.

Quantum Medical Imaging od kilku miesięcy jest częścią firmy Carestream Health. Innowacyjne i proste w obsłudze produkty radiograficzne w połączeniu z silną siecią sprzedaży pozwoliły uzyskać spółce reputację firmy gwarantującej wyjątkową satysfakcję klientów.

Na początku 2011 r. Firma Carestream Health rozpoczęła sprzedaż zintegrowanego systemu na rynkach międzynarodowych i na terenie Stanów Zjednoczonych. Nosi on nazwę  CARESTREAM DRX Q-Rad Floor Mounted System . Carestream Health oferuje ten system poprzez rozległą sieć sprzedaży firmy Quantum Medical Imaging. Po raz pierwszy zaprezentowamy został podczas największych targów radiologicznych ECR w Chicago, USA.

2010 RSNA image 4Cyfrowe systemy Q-Rad-Digital posiadają bogatą funkcjonalność oraz umożliwiają pełne pozycjonowanie pacjentów. Te cyfrowe systemy radiograficzne gwarantują precyzję i niezawodność dzięki takim zaawansowanym funkcjom i rozwiązaniom technicznym jak np. TechVision. Dodatkowo systemy te charakteryzują się takimi innowacyjnymi cechami, jak stół o wytrzymałości do 650 funtów (ok. 300 kg), obrotowe ramiona DR-Trays umożliwiające łatwiejsze umiejscowienie bezprzewodowej kasety cyfrowej, elektromagnetyczne systemy zabezpieczające FAIL-SAFE, oprzyrządowanie elektroniczne zapobiegające zderzeniom oraz uchwyt sterowniczy EZ-Glide. Te i inne unikalne funkcje systemu umożliwiają specjalistom uzyskanie obrazów o wysokiej jakości podczas naświetleń oraz polepszenie poziomu opieki nad pacjentem.

Proponowana nowa konfiguracja systemu Q-Rad rozszerza jeszcze wszechstronność bezprzewodowego detektora DRX-1, który wykorzystywany jest już w tysiącach ośrodków zdrowia na całym świecie. Detektor Carestream Health DRX-1 o rozmiarach kasety radiologicznej jest także podstawowym elementem wysokowydajnej rodziny urządzeń obrazujących, CARESTREAM DRX, która umożliwia przekształcenie w krótkim czasie i w prosty sposób analogowych gabinetów rentgenowskich i wybranych mobilnych systemów rentgenowskich w systemy bezprzewodowej technologii DR. Rodzina DRX zawiera także w pełni zautomatyzowany pakiet DRX-Evolution.

Systemy radiologiczne Q-Rad-Digital firmy Quantum Medical Imaging są także dostępne w wersji montowanej do sufitu i jako systemy uniwersalne charakteryzujące się wysoką jakością i maksymalną elastycznością we wszystkich rodzajach badań obrazowania medycznego..

Quantum Medical Imaging
Quantum Medical Imaging od 2010 r. należy do firmy Carestream Health i jest wysoce innowacyjną firmą projektującą i wytwarzającą najwyższej jakości przeznaczone dla szpitali i ośrodków obrazowania na całym świecie. Misją firmy jest dostarczanie przemysłowi obrazowania radiograficznego produktów umożliwiających zaawansowaną diagnostykę medyczną. Sprzedaż i serwis systemów i produktów Quantum Medical Imaging zapewnia jej światowa sieć przedstawicieli handlowych. Będąc członkami sieci Gold Star Network Quantum Medical Imaging, przedstawiciele firmy otrzymali wyróżnienia za doskonałe wsparcie techniczne i obsługę klientów.

Carestream Health
Carestream Health jest światowym producentem systemów obrazowania medycznego i stomatologicznego, rozwiązań informatycznych dla służby zdrowia, systemów obrazowania molekularnego przeznaczonych do przyrodniczych badań naukowych oraz jednostek zajmujących się poszukiwaniem / udoskonalaniem leków, a także produktów i błon radiologicznych przeznaczonych dla jednostek prowadzących badania nieinwazyjne. Więcej informacji na temat pełnej oferty produktów, rozwiązań i usług firmy Carestream Health uzyskacie Państwo kontaktując się przedstawicielem firmy lub odwiedzając naszą stronę internetową pod adresem: www.carestream.pl

CARESTREAM jest znakiem towarowym firmy Carestream Health. Q-Rad jest znakiem towarowymi firmy Quantum Medical Imaging.